Verwacht wordt dat de markten verder zullen dalen als het coronavirus de Chinese economie raakt

Economie

De productieniveaus van de productie in de op een na grootste economie ter wereld zakten in februari naar een dieptepunt

Naar verwachting zullen de wereldwijde aandelenmarkten volgende week verder dalen na de eerste onderzoeken naar de economische gezondheid van China, aangezien de uitbraak van het coronavirus aantoonde dat de fabrieksoutput is gedaald en de dienstensectoren van het land zijn gekrompen.

De op een na grootste economie ter wereld meldde dat het virus de economische prognoses van andere getroffen landen zou kunnen verwoesten en meldde dat de productie in de industrie in februari naar een dieptepunt daalde.

De aandelenmarkten kelderden vorige week toen het virus zich naar vier continenten verspreidde en VN-gezondheidsambtenaren het dreigingsniveau van het virus verhoogden naar “zeer hoog”.

Het is waarschijnlijk dat de nieuwe gegevens, die de economische impact meten van de inspanningen van Beijing om het virus onder controle te houden, beleggers die de wereldwijde markten vorige week in de slechtste periode van zeven dagen voor aandelen sinds de financiële crash van 2008 met 11% hebben doen dalen, verder zullen schrikken.

Met fabrieken gedwongen om gesloten te blijven na de traditionele sluiting van het nieuwe jaarvakantie, daalde de officiële inkoopmanagersindex (PMI) van China, een veel bekeken maatregel van economische activiteit, in februari verder dan ooit tevoren, het Chinese Bureau van China van statistieken gezegd.

Het bureau vond een aanzienlijke ineenstorting van binnenlandse en exportorders en een inkrimping van de snel groeiende dienstensector van het land.

Vergelijkbare enquêtes die volgende maand naar Japan en Zuid-Korea worden verwacht, beide ernstig getroffen door de uitbraak van het coronavirus, zouden de route op wereldwijde aandelenmarkten kunnen verlengen, aldus analisten.

De uitbraak heeft de leveringen aan fabrieken in Europa al verstoord, waar bedrijven moeite hadden om toegang te krijgen tot vitale componenten uit Oost-Azië.

Beleggers verwachten in de komende dagen uit te vinden of de uitbraak versnelt in de VS, de grootste economie ter wereld, en in hoeverre centrale banken en overheden bereid zijn om een ​​epidemie het hoofd te bieden.

“Op dit moment zegt de markt dat dit onbegrensd is. We weten niet wat de limieten zijn en we weten niet waar het naar toe gaat, “zei Graham Tanaka, de chief investment officer bij Tanaka Capital, New York.

Wereldwijd verloren aandelenmarkten ongeveer $ 5 miljard (£ 3,9 miljard) aan waarde, gemeten aan de hand van de MSCI-index voor alle landen.

De Chinese president, Xi Jinping, vertelde afgelopen weekend tegen lokale functionarissen dat gebieden met een laag risico “de volledige productie en het normale leven moeten hervatten”.

De regering rapporteerde dat grotere fabrieken medio vorige week 85,6% van hun capaciteit bereikten.

Analisten bij ING zeiden: “Dit is niet zo positief als het klinkt. Zelfs als de fabrieksproductie van China zich in maart kan herstellen, loopt het nog steeds het risico van een laag niveau van exportorders. Dit komt omdat de supply chain blijft doorbreken, dit keer in Zuid-Korea, Japan, Europa en de VS, waar Covid-19 zich begint te verspreiden. “

Onofficiële rapporten tonen aan dat fabrieken buiten de provincie Hubei, waar het virus is begonnen, niet meer dan 75% van hun capaciteit en veel meer in de buurt van 25% tot 50% zouden kunnen werken, terwijl miljoenen werknemers gevangen blijven zitten in hun thuisprovincie, niet in staat om terug te reizen naar hun werkplek.

Honderden bedrijfsevenementen zijn de afgelopen dagen geannuleerd of uitgesteld in reactie op oproepen tot het beperken van grote bijeenkomsten

Op zaterdag werden de organisatoren van de Mipim-vastgoedbeurs, die van 10 tot 13 maart in Cannes, Frankrijk zou plaatsvinden, uitgesteld tot 2-5 juni. Organisator Reed Midem zei dat het evenement werd uitgesteld, dat wordt bijgewoond door duizenden architecten en vastgoedprofessionals, vanwege “groeiende bezorgdheid met betrekking tot het coronavirus”.

De Franse regering heeft openbare bijeenkomsten met meer dan 5000 mensen verboden, aangezien Frankrijk 16 nieuwe gevallen van het virus heeft gemeld. “Alle openbare bijeenkomsten van meer dan 5.000 mensen in een besloten ruimte zijn tijdelijk verboden in heel Frankrijk,” zei Olivier Véran, minister van Volksgezondheid.

Als 2020 begint …

… we vragen lezers, zoals u, om een ​​nieuwe jaarbijdrage te leveren ter ondersteuning van de open, onafhankelijke journalistiek van de Guardian. Dit is een turbulent decennium over de hele wereld geweest – protest, populisme, massale migratie en de escalerende klimaatcrisis. The Guardian is in alle uithoeken van de wereld geweest en rapporteerde met vasthoudendheid, strengheid en autoriteit over de meest kritieke gebeurtenissen in ons leven. In een tijd waarin feitelijke informatie schaarser en essentiëler is dan ooit, geloven we dat ieder van ons toegang verdient tot nauwkeurige rapportage met integriteit in het hart.

Meer dan ooit tevoren lezen en ondersteunen onze journalistiek in meer dan 180 landen over de hele wereld. En dit is alleen mogelijk omdat we een andere keuze hebben gemaakt: onze rapportage open houden voor iedereen, ongeacht waar ze wonen of wat ze zich kunnen veroorloven om te betalen.

We hebben onze redactionele onafhankelijkheid gehandhaafd in het licht van de desintegratie van traditionele media – met sociale platforms die aanleiding gaven tot verkeerde informatie, de schijnbaar niet te stoppen opkomst van grote technologie en onafhankelijke stemmen die worden verpletterd door commercieel eigendom. De onafhankelijkheid van The Guardian betekent dat we onze eigen agenda kunnen bepalen en onze eigen mening kunnen uiten. Onze journalistiek is vrij van commerciële en politieke vooroordelen – nooit beïnvloed door miljardaireigenaren of aandeelhouders. Dit maakt ons anders. Het betekent dat we de machtigen zonder angst kunnen uitdagen en een stem kunnen geven aan degenen die minder gehoord zijn.

Niets van dit alles zou haalbaar zijn geweest zonder de vrijgevigheid van onze lezers – uw financiële steun heeft ertoe geleid dat we kunnen blijven onderzoeken, ontwarren en ondervragen. Het heeft onze onafhankelijkheid beschermd, die nog nooit zo kritisch was. We zijn zo dankbaar.

Nu we een nieuw decennium ingaan, hebben we uw steun nodig, zodat we open en onafhankelijke kwaliteitsjournalistiek kunnen blijven leveren. En dat is hier voor de lange termijn. Elke lezerbijdrage, hoe groot of klein ook, is zo waardevol.

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *