Om werknemers naar de ziekenhuizen en klinieken van veteranen te lokken, stelt één rekening een programma voor ‘schaduwen’ voor

hulp gewenst

Hoofdpunten

Om meer belangstelling te wekken voor de zorg voor de veteranen van onze natie, hadden drie klasgenoten voor de medische opleiding een "schaduw" -programma gepland voor aspirant-artsen in medische centra voor veteranenzaken.
De studenten brachten hun idee naar Capitol Hill, waar het een wetsvoorstel werd - de Veterans-Specific Education for Tomorrow's Health Professionals Act, of VET HP Act, die de Tweede Kamer passeerde in 2019.
Het programma zou helpen schaduwmogelijkheden te creëren voor gezondheidswerkers die anders misschien geen toegang hebben tot dergelijke kansen.

Seamus Caragher, een student van de Harvard Medical School, voelt gepassioneerd over de verantwoordelijkheid om voor de veteranen van de natie te zorgen.

“Toen iemand de vlag op hun schouder legde en zich bij het leger voor ons land voegde, denk ik dat je dat beetje extra verlangen voelt om ervoor te zorgen dat je er voor hen bent,” zei Caragher. “Dat voel je voor al je patiënten, maar vooral voor diegenen die zoveel hebben opgeofferd voor ons land. In de kamer voelt het iets anders nadat ze zeggen: ‘Ik was in Vietnam’ of ‘Ik diende in Irak.’

Om meer belangstelling te wekken voor de zorg voor de veteranen van onze natie, hebben Caragher en twee van zijn pre-med klasgenoten aan de Georgetown University, Andrew Frank en Michael McNamara, een ‘schaduw’-programma voor ogen voor aspirant-artsen in de medische centra van Veterans Affairs.

De studenten brachten hun idee naar Capitol Hill, waar het een wetsvoorstel werd – de Veterans-Specific Education for Tomorrow’s Health Professionals Act, of VET HP Act, die het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden in 2019 passeerde. Het programma zou helpen schaduwmogelijkheden te creëren voor degenen die er misschien niet zo gemakkelijk toegang toe hebben als studenten die misschien connecties hebben met de gezondheidszorggemeenschap of degenen die naar scholen gaan buiten de grote steden.

Het wetsvoorstel zou ook een driejarig pilootprogramma creëren bij niet minder dan vijf VA-ziekenhuizen of -klinieken, waarbij studenten in gezondheidszorggebrekgebieden, studenten van de eerste generatie, studenten die worden verwezen door instellingen die minderheden dienen, prioriteit krijgen en veteranen. Het wacht nu op overweging in de Senaat.

Degenen die de drang voelen om mee te werken en voor veteranen te zorgen, zijn in het hele land erg in trek. Voor secretaris van veteranenzaken Robert Wilkie zijn de aanwervingsprioriteiten van de VA diegenen in de geestelijke gezondheidszorg en in de eerstelijnszorg, omdat daar de meeste vraag naar is. Zelfmoordpreventie is ook een grote zorg, net als zorg voor mensen op het platteland. Stimulansen, waaronder bonussen, verhuiskosten en salarisstoten, worden allemaal gebruikt in deze historisch krappe arbeidsmarkt.

De VA heeft onlangs ook de MISSION Act geïmplementeerd, waardoor dierenartsen zorg buiten het VA-systeem in de particuliere sector kunnen zoeken, wat volgens de VA 1,7 miljoen veteranen heeft geholpen in minder dan een jaar zorg te krijgen.

De MISSION Act vereist ook dat de VA gegevens vrijgeeft over vacatures. In de meest recente release, vanaf het vierde kwartaal van 2019, meldt de VA ongeveer 49.000 vacatures bij het personeelsbestand, waaronder ongeveer 2500 eerstelijnsartsen, meer dan 700 psychologen en 1.900 maatschappelijk werkers – een belangrijk onderdeel van het zorgsysteem voor de natie 19 miljoen veteranen.

De administratie heeft momenteel 3.500 vacatures op USAJobs.com. Die posities zouden volgens Wilkie de VA naar volledige werkgelegenheid brengen, zoals gefinancierd door congreskredieten.

“We hebben kritieke behoeften,” zei Wilkie. “Amerika kampt met een tekort aan artsen, verpleegkundigen en kritische specialisten. … Door de VA te integreren in het bredere Amerikaanse gezondheidszorgsysteem, dekken we mogelijkheden af ​​dat we niet de juiste services en de juiste cijfers hebben. Dat is de sleutel, ervoor zorgen dat we zoveel mogelijk keuzes hebben. “

Wilkie zei dat de tevredenheid van patiënten altijd hoog is en dat wachttijden even goed of beter zijn dan die in de particuliere sector. De VA-persdienst wijst op de toegang van veteranen tot zorg en gezondheidszorgresultaten als de beste indicatoren voor voldoende personeel, niet voor vacatures.

“Personeelsvereisten zijn dynamisch en worden voortdurend bijgewerkt op basis van nieuwe activiteiten en werklast, zoals een groeiende missie, veranderingen in de nieuwste gezondheidszorg, partnerschappen met de gemeenschap, veranderingen in de bevolking en veranderende wetgevende mandaten,” Christina Mandreucci, de perssecretaris van VA, zei in een verklaring.

De persdienst voegde eraan toe dat de VA werkt aan het verfijnen van de MISSION Act personeelstransparatierapporten, inclusief het melden van vacatures, zodat ze een duidelijk beeld geven van de personeelsbehoeften van de afdeling.

De vacatures van de VA hebben de aandacht getrokken van de Huiscommissie voor veteranenzaken, onder leiding van vertegenwoordiger Mark Takano, D-Calif.

“Deze vacatures vormen een belangrijke uitdaging om te voldoen aan de normen van hoogwaardige zorg voor de veteranen van ons land,” zei Takano, eraan toevoegend dat het tekort aan artsen zich uitstrekt tot ver buiten de VA, met een verwachte 121.000 landelijke behoefte in de komende jaren.

“We hebben hier een enorme kans om niet alleen artsen en specialisten op te leiden, maar ook verpleegkundigen, gezondheidszorgtechnici en de vele professionals die we nodig hebben om ervoor te zorgen dat medische ziekenhuizen zowel binnen het VA-systeem als het hele land voldoende bemand zijn, ‘Zei Takano.

Dat is waar Caragher, de medische student van Harvard, hoopvol is dat zijn medische opleiding, samen met de mogelijke gevolgen van de VET HP Act, zal helpen om de volgende golf van zorgverleners voor te bereiden op de veteranen van onze natie.

“Het is heel belangrijk voor me dat ik niet de kamer binnenloop zonder mezelf te geven aan mensen die zoveel voor ons land hebben gegeven,” zei hij.

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *