Het coronavirus heeft Chinese toeristen aan de grond gezet. De wereldwijde reisindustrie herstelt zich misschien jaren niet

De tempel van de hemel

Hong Kong (CNN) Landen over de hele wereld willen graag profiteren van de toenemende koopkracht van Chinese reizigers. Winkels adverteren met verkopers die Mandarijn spreken, de Verenigde Staten en Japan bieden 10-jarige visa aan, en hotels en belastingvrije retailers accepteren de Chinese Alipay- en WeChat Pay-apps

Sinds eind januari, toen de nieuwe uitbraak van coronavirus het vasteland van China trof, is de reizende boom tot stilstand gekomen en het kan jaren duren voordat de wereldwijde toeristenindustrie zich herstelt.

Om het virus te beheersen, zijn miljoenen Chinezen aan het hongeren, vluchten zijn geannuleerd en landen leggen beperkingen op aan iedereen die van het Chinese vasteland komt.

De domino-effecten worden overal ter wereld gevoeld. Tourgroepen en cruisemaatschappijen annuleren reizen vanwege de dalende vraag. Internationale beurzen en conferenties van Hong Kong tot Italië worden opgeschort. En hotels die meestal vol zitten met Chinese toeristen zitten leeg.

Miljarden dollars aan Chinese uitgaven staan ​​op het spel
Het aantal Chinese toeristen is de laatste jaren enorm gestegen. Meer dan 180 miljoen Chinezen hebben paspoorten, vergeleken met ongeveer 147 miljoen Amerikaanse paspoorthouders. En wanneer Chinezen naar het buitenland reizen, geven ze veel geld uit.

De gloednieuwe Daxing International Airport in Beijing is bijna leeg, met Chinese reizigers die thuis blijven vanwege de uitbraak van het coronavirus.
Chinese toeristen maakten in 2018 150 miljoen uitgaande reizen en gaven maar liefst 277 miljard dollar uit aan hun reizen naar het buitenland, volgens de Wereldhandelsorganisatie van de Verenigde Naties.
In Azië is de toestroom van Chinese reizigers een zegen geweest. Vorig jaar waren de top 10 bestemmingen voor Chinese reizigers op het vasteland allemaal in Azië, aldus China Outbound Tourism Research. Dat betekent dat plaatsen als Thailand, Japan, Zuid-Korea en Vietnam veel te verliezen hebben van de verlammende virale uitbraak. Hong Kong en Macao, beide belangrijke bestemmingen voor toeristen op het vasteland, zullen er ook onder lijden.
“China is de grootste uitgaand reismarkt ter wereld qua uitgaven,” zei Matthew Dass, een econoom bij Toerisme Economie, eerder deze maand in een onderzoeksnota.
Toerisme Economie verlaagde zijn voorspelling voor 2020 voor Chinese vertrekken vanwege het coronavirus eerder deze maand. Het bedrijf zei dat als de uitbraak langer aanhoudt en ernstiger is dan de SARS-crisis van 2003, dit dit jaar zou kunnen leiden tot 25 miljoen minder uitgaande reizen door Chinese reizigers. Dat zou maar liefst $ 73 miljard aan uitgaven kunnen tenietdoen.

De Internationale Burgerluchtvaartorganisatie zei dat Japan en Thailand waarschijnlijk de zwaarst getroffen landen zullen zijn.
De organisatie schatte eerder deze maand dat Japan $ 1,29 miljard aan inkomsten uit toerisme zou kunnen verliezen, gevolgd door Thailand op $ 1,15 miljard.
“Deze uitbraak gaat ieders verbeelding te boven”, vertelde Jane Sun, CEO van Trip.com, maandag aan CNN Business.
Trip.com, het grootste online reisplatform van China, zou deze week de inkomsten voor het vierde kwartaal bekendmaken, maar heeft deze tot medio maart uitgesteld. Het bedrijf bezit en exploiteert ook Skyscanner en Ctrip.
De laatste cijfers worden nog steeds gekraakt, maar Sun zei dat het bedrijf “natuurlijk” een klap uit de uitbraak zal nemen. Ze waarschuwde dat de impact op haar bedrijf en de reisbranche in dit kwartaal ‘aanzienlijk zou kunnen zijn’.

Hotels en luchtvaartmaatschappijen worden geconfronteerd met forse verliezen
Marriott (MAR) zei donderdag dat het vanwege de uitbraak in de hele regio Azië-Pacific een lage bezettingsgraad heeft. In Macao daalde de bezettingsgraad op één punt tot 1%, aldus CEO en president Arne Sorenson in een oproep met investeerders. Het semi-autonome Chinese grondgebied, een van ‘s werelds beste gokcentra, sloot deze week twee weken casino’s vanwege de uitbraak.
Marriott-managers waarschuwden dat het bedrijf $ 60 miljoen minder aan vergoedingen en inkomsten voor de regio zou kunnen opnemen dan het oorspronkelijk voor het kwartaal had verwacht.
Terwijl de uitbraak zich uitbreidt naar andere landen, beginnen Marriott-hotels in Europa en daarbuiten ook de pijn te voelen.
“Als je naar Zuid-Korea en Italië kijkt, zien we beide annuleringen en zien we een dalende (omzet per beschikbare ruimte) in die markten,” zei Sorenson. “In sommige Italiaanse steden hebben we de eerste dagen waarschijnlijk enkele tientallen bezettingspunten verloren.”

Tijdens een winstoproep eerder deze maand waarschuwden executives van Hilton (HLT) voor waarschijnlijke dalingen in boekingen van uitgaande Chinese reizigers in Azië en de Verenigde Staten. De uitbraak zal tussen de $ 25 miljoen en $ 50 miljoen kosten van het volledige jaarresultaat van het bedrijf, aldus CEO en president Christopher Nassetta.
De wereldwijde luchtvaartindustrie wordt ook geconfronteerd met enorme financiële verliezen en de eerste verkeersdaling in meer dan een decennium vanwege het coronavirus.
De International Air Transport Authority (IATA) waarschuwde vorige week dat de impact op de vraag luchtvaartmaatschappijen meer dan $ 29 miljard zou kunnen kosten.
De uitbraak zal waarschijnlijk ook het wereldwijde verkeer met 4,7% verminderen, waardoor de eerdere groeivoorspelling van IATA teniet wordt gedaan en de eerste algemene daling van de vraag sinds de wereldwijde financiële crisis van 2008 en 2009 wordt gemarkeerd.

De internationale luchthaven van Hong Kong is tegenwoordig grotendeels leeg. IATA schat dat de hit voor wereldwijde luchtvaartmaatschappijen $ 29 miljard zou kunnen bedragen.
Tientallen internationale luchtvaartmaatschappijen hebben geannuleerd of verminderde diensten naar het vasteland van China.
Air France-KLM (AFLYY) waarschuwde dat de inkomsten tussen februari en april met maar liefst $ 216 miljoen zouden kunnen dalen als gevolg van de uitbraak.
Qantas Airlines (QABSY) van Australië zei dat het virus vanaf de tweede helft van het boekjaar van het bedrijf $ 100 miljoen aan winst vóór belastingen zou kunnen wegvagen. China is de grootste bron van toeristen naar Australië.
Cruise-industrie in crisis
Volgens een recent onderzoek van het Shanghai International Shipping Institute werd verwacht dat China tegen 2030 de grootste cruisemarkt ter wereld zou worden. De crisis aan boord van het Diamond Princess-cruiseschip kan dat plan ontsporen.
Het schip werd eerder deze maand een drijvende quarantainezone, nadat tientallen passagiers getroffen waren door het coronavirus. Ongeveer 700 gevallen, waaronder ten minste vier doden, zijn in verband gebracht met de uitbraak op het schip.

“China zou een jaar of langer gesloten kunnen zijn voor cruisereizen en zelfs als het heropent, kunnen veel potentiële consumenten een negatieve associatie hebben met cruisereizen, wat het groeipad op de lange termijn zou kunnen beperken,” zei James Hardiman, een analist bij Wedbush .
China was de tweede grootste markt voor cruiseschippassagiers in 2018, met bijna 2,4 miljoen Chinezen dat jaar, volgens het meest recente wereldwijde passagiersrapport van Cruise Lines International Association. De Verenigde Staten bleven de topmarkt, met meer dan 13 miljoen Amerikanen die op een cruise reisden in 2018.
Ingrid Leung, de directeur van Incruising Travel Asia, een in Hong Kong gevestigd reisbedrijf dat cruisepakketten verkoopt, zei dat nieuwe boekingen momenteel met 95% zijn gedaald.
Dat komt deels omdat het moederbedrijf Princess Cruises Carnival (CCL) en Royale Caribbean Cruises beperkingen hebben ingevoerd vanwege de uitbraak, waardoor passagiers die in de afgelopen twee weken naar het vasteland van China en Hong Kong zijn gereisd, zijn uitgesloten van het zeilen.
De beperkingen zijn van kracht tot ten minste eind maart, maar Leung zei dat de malaise op haar bedrijf waarschijnlijk tot het einde van het jaar zal voortduren.
“In plaats van ons te richten op afvaarten in het tweede kwartaal of het derde kwartaal, moeten we waarschijnlijk het vierde kwartaal 2020 of later verkopen,” zei Leung.
Carnival zei eerder deze maand dat de impact van het coronavirus op wereldwijde boekingen en geannuleerde reizen “een materiële impact zal hebben” op de financiële resultaten van het bedrijf.
Binnenlandse Chinese reizen zullen ook lijden
De uitbraak van coronavirus trof tijdens de kritieke nieuwe maanjaarsvakantie, een tijd waarin miljoenen mensen in China naar huis reizen voor familiebijeenkomsten. Beijing nam de buitengewone stap om de vakantie tot half februari te verlengen om te proberen de uitbraak te beheersen. Ongeveer de helft van het land blijft onder reisbeperkingen.
Alles bij elkaar kan het coronavirus volgens het meest ernstige scenario van Toerisme Economie leiden tot 90 miljoen minder binnenlandse reizen en $ 115 miljard aan verloren uitgaven.

De Tempel van de Hemel, een populaire toeristische bestemming in Beijing, is een spookstad.
InterContinental (IHG) heeft 160 van zijn 470 hotels in groter China, een regio met Taiwan en Hong Kong, gesloten of gedeeltelijk gesloten.
“We zien een aanzienlijke vermindering van de bezettingsgraad in de hele maand februari,” zei CEO Keith Barr tijdens een winstoproep eerder deze maand, eraan toevoegend dat de verstoring het bedrijf alleen al in februari ongeveer $ 5 miljoen zal kosten.
Airbnb voelt ook de effecten. De woningcorporatie op korte termijn zei dat het alle boekingen in Beijing tot mei heeft opgeschort, in overeenstemming met de richtlijnen van de overheid. Boekingen in andere gebieden, waaronder Wuhan, het epicentrum van de uitbraak, zijn tot april opgeschort.
Chinese luchtvaartmaatschappijen zullen ook zwaar worden getroffen.
Onderzoeksbureau Cirium ontdekte dat meer dan 200.000 binnenlandse vluchten in China werden geannuleerd tussen 23 januari en 18 februari. De drie grootste luchtvaartmaatschappijen in die periode waren de Chinese luchtvaartmaatschappijen Lucky Air, China Southern (ZNH) en Xiamen Airlines – elk geannuleerd bijna 50% van hun vluchten.
Herstel kan jaren duren
Tot nu toe zei Trip.com’s Sun “miljoenen bestellingen zijn geannuleerd”, verwijzend naar zowel binnenlandse als internationale reizen. Maar ze zei dat het bedrijf al tekenen van opgehoopte vraag ziet.
Na meer dan een maand te hebben gehuild, “thuis niets te doen, als we naar onze zoekresultaten kijken, zijn veel mensen klaar om uit te gaan,” zei ze.
Miljoenen Chinezen kunnen jeuken om te reizen, maar het zal moeilijk zijn om verloren grond in te halen.
De World Tourism and Travel Council analyseerde eerdere grote virale epidemieën en ontdekte dat de gemiddelde hersteltijd voor bezoekersaantallen naar een bestemming 19 maanden was.

Toerismeseconomie zei dat de Chinese reisvraag waarschijnlijk later dit jaar of tegen 2021 zal beginnen aan te trekken.
Maar volledig herstel kan veel langer duren. Het onderzoeksbureau voorspelt dat de uitgaande en binnenlandse reismarkten van China pas rond 2023 volledig zullen herstellen.

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *