De fabrieken in China blijven gesloten, omdat sommige regio’s stilstand verlengen te midden van inspanningen van de coronavirusquarantaine

Hoofdpunten

Vorige week vertelden meer dan 20 provincies en andere regio's bedrijven om op zijn vroegst op 10 februari weer aan het werk te gaan.
Sommige provincies en districten hebben bedrijven volgens de ambtenaren nu verteld om het werk pas op 1 maart te hervatten.
"Dat ... is een grote ontploffing voor de wereldwijde waardeketen, niet alleen voor China, maar voor de wereld," zei Alicia Garcia Herrero, chief economist voor Asia Pacific bij Natixis.

De onzekerheid over het hervatten van het werk in fabrieken in China begint, terwijl provincies of steden verschillende datums posten voor een verlengde sluiting omdat de uitbraak van coronavirus zich blijft verspreiden.

Autoriteiten hadden aanvankelijk gezegd dat de operaties maandag weer konden doorgaan, maar de al langere vertraging bij heropening kon voor veel fabrieken nog verder worden weggehaald, waaronder de grootste fabrikant van Apple, Foxconn.

Zelfs als bedrijven weer operationeel zouden zijn, zouden hun werknemers nog steeds aan quarantainevereisten van ongeveer twee weken moeten voldoen.

Met de verdere vertraging waarschuwden analisten voor een grote hit, niet alleen voor de Chinese economie, maar wereldwijd.
Afsluitingen verder uitgebreid

Vorige week vertelden meer dan 20 provincies en andere regio’s bedrijven om op zijn vroegst op 10 februari weer aan het werk te gaan. In 2019 waren die delen van China goed voor meer dan 80% van het nationale bbp en 90% van de export, volgens CNBC-berekeningen van gegevens waartoe toegang is verkregen via windinformatie.
Het is niet zeker of fabrieken deze week hun productie kunnen hervatten te midden van lokale quarantaine-inspanningen en verkeerscontroles.
Morgan Stanley

Sommige provincies en districten hebben nu volgens functionarissen gezegd dat ze pas op 1 maart weer aan het werk moeten gaan.

Hoewel het lijkt dat de bedrijfsactiviteiten in sommige provincies maandag gedeeltelijk worden hervat, zijn werknemers die terugkeren uit andere provincies nog steeds onder quarantaine en moeten sommige sectoren, zoals de bouw, de hervatting van het werk uitstellen, schreef Morgan Stanley maandagochtend in een rapport.

“Het is niet zeker of fabrieken deze week hun productie kunnen hervatten te midden van lokale quarantaine-inspanningen en verkeerscontroles. Inderdaad, veel autoriteiten en ondernemingen op lokaal niveau richten zich op 17 februari of later om hun activiteiten te hervatten, en de hervatting is waarschijnlijk een gefaseerde aanpak, ”schreef de investeringsbank.

Maar, zei het, “er zijn nog steeds onzekerheden over hoe snel de coronavirussituatie onder controle zal worden gebracht en wanneer productie- en goederenvervoerdiensten naar normaal niveau zullen worden verhoogd.”

“Dat … is een grote ontploffing voor de wereldwijde waardeketen, niet alleen voor China, maar voor de wereld. Dat is al, eigenlijk anderhalve maand zonder dat fabrieken werken, ‘zei Alicia Garcia Herrero, hoofdeconoom voor Asia Pacific bij Natixis.

“Dus inderdaad, het is een grote klap voor de Chinese economie en de wereld,” vertelde ze CNBC op maandag.

Wat we weten over Foxconn en andere bedrijven

Dit omvat naar verluidt grote bedrijven zoals de beursgenoteerde Hon Hai Precision Industry in Taiwan, beter bekend als Foxconn en ‘s werelds grootste iPhone-assembler.

Reuters meldde maandag, met vermelding van een persoon die bekend is met de zaak, Foxconn kreeg goedkeuring om de productie te hervatten in een fabriek in Zhengzhou. Maar het bedrijf is nog steeds “heel hard aan het proberen” om toestemming te krijgen om fabrieken in andere delen van China te heropenen, meldde Reuters.

Foxconn bevestigde niet direct zijn plannen om de activiteiten te herstarten, maar vertelde CNBC in een verklaring: “De operatieschema’s voor onze fabrieken in China volgen de aanbevelingen van de lokale overheden, en we hebben geen verzoeken van onze klanten ontvangen over de noodzaak om hervat de productie eerder. “

Maar vertragingen kunnen Apple treffen, zeggen analisten.

In een notitie op zondag schreef Wedbush Securities dat deze ontwikkeling “een schok voor het systeem kan zijn en de toeleveringsketen voor Apple verder kan verstoren” voor zowel iPhones als AirPods die al met een tekort te kampen hadden.

In de autosector zeiden Toyota en BMW dat ze de stilleggingen voor fabrieken in China tot volgende week verlengen – onder verschillende autofabrikanten die zeiden dat ze de heropeningen uitstelden.

Onder de techbedrijven in China heeft Tencent, genoteerd in Hong Kong, zijn werknemers gevraagd om nog een week thuis te blijven werken, waardoor de retourdatum wordt verlengd van 14 februari tot 21 februari.

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *