Miért tart ilyen sokáig az iPhone biztonsági mentése?

Gyors lehet az iPhone szinkronizálása az iTunes alkalmazással. Ha sokat tárol eszközén, a várakozás azonban megnőhet. A mentett fájlok típusának vagy mennyiségének megváltoztatása sok időt takaríthat meg a számítógépen, várva a szinkronizálás befejezését.

Összegzés

Az Apple iTunes minden egyes szinkronizálásakor biztonsági másolatot készít az iPhone készülékéről. A biztonsági mentés megakadályozza az adatvesztést, és összeomlást követően visszaállíthatja eszközét a korábbi állapotához közel. Az archiválandó elemek között szerepelnek a névjegyek, az alkalmazásadatok, a beállítások és beállítások, a naptárak, a híváslista, az üzenetek, a fényképezőgép fényképei, a jegyzetek, a legutóbbi keresések és a hangjegyzetek. A biztonsági másolatok közül néhány nagyon nagy méretűvé válhat.

Első biztonsági mentés

Bármely új eszköz kezdeti biztonsági mentése lényegesen hosszabb időt vesz igénybe, mint a jövőbeli biztonsági másolatok. Az ITunes-nak először kell elkészítenie az adatbázisfájlt, amely folyamat több percet is igénybe vehet. A jövőbeli biztonsági mentések sokkal kevesebb időt vesznek igénybe, amíg nincs jelentős mennyiségű új adat, amelyet hozzá kell adni a biztonsági mentési fájlhoz.

Filmtekercs

Az Apple lassú biztonsági mentése általában az eszköz Camera Roll-jában található számos fényképhez kapcsolódik - mondja az Apple. Minden fotó több megabájtos lehet, és több száz vagy ezer ilyen fotó jelentősen lelassítja a biztonsági másolatot. Importálja a fényképeket a számítógépére, és törölje azokat az eszközről. Nemcsak a biztonsági mentések gyorsulnak fel, hanem jelentős mennyiségű tárhelyet is visszaszerez.

Nagy fájlok

A fotók nem az egyetlen típusú biztonsági másolat, amely miatt az iPhone biztonsági mentése túl sokáig tarthat. A hangjegyzetek nagy fájlokat hoznak létre, csakúgy, mint a Jegyzetek alkalmazás nagyszámú jegyzetét. Az Üzenetek alkalmazás multimédia üzeneteiben található kép- és videofájlokról is készül biztonsági másolat, és ezek további mentési időt is jelenthetnek. Törölje az ilyen típusú fájlokat, ha már nincs rá szüksége.