Vendégfelhasználó eltávolítása Mac-ről

Ha a vendég felhasználói fiókokat nyitva hagyja a Mac számítógépén, ha a felhasználónak már nincs szüksége hozzáférésre, akkor veszélybe kerülhet üzleti és személyes fájljai. Távolítsa el a felesleges fiókokat a Rendszerbeállítások részben található Felhasználók és csoportok szakaszból. Ha a vendég rendelkezik olvasási és írási engedéllyel, akkor el kell döntenie, hogy mit kezdjen a felhasználó otthoni mappájával - vagy megtartja a mappát, vagy tömöríti lemezképpé.

A vendég felhasználói fiók eltávolítása

1

Kattintson az asztal bal felső sarkában található "Apple" menüre, és válassza a "Rendszerbeállítások" lehetőséget. Kattintson a "Felhasználók és csoportok" ikonra a Rendszer részben.

2

Kattintson a jobb alsó sarokban található "Zárolás" ikonra, majd írja be a rendszergazda nevét és jelszavát. Ez feloldja a beállításokat, hogy lehetővé tegye a módosításokat.

3

Válassza ki a "Vendég felhasználó" fiókot a bal oldali oszlopban. Törölje a jelet az "Engedélyezze a vendégeknek, hogy bejelentkezzenek ebbe a számítógépbe" jelölőnégyzetből. A vendég felhasználói fiók le van tiltva.

4

Kattintson a "Lock" ikonra, hogy megakadályozza, hogy mások megváltoztassák a beállításokat.

Más felhasználók eltávolítása

1

Nyissa meg az Apple menü „Rendszerbeállítások” elemét, és kattintson a „Felhasználók és csoportok” ikonra. Kattintson a "Zárolás" ikonra, és adja meg rendszergazdája nevét és jelszavát.

2

Kattintson az eltávolítani kívánt felhasználó nevére a bal oldali oszlopban. Kattintson az oszlop alatti "-" gombra. Ha a fiók csak megosztásra szolgál, megnyílik egy párbeszédpanel, amely megerősítéssel kéri a fiók törlését. Kattintson az "OK" gombra.

3

Ha szükséges, mentse a vendég felhasználó otthoni mappáját a "Home mappa mentése lemezképbe" lehetőség kiválasztásával. A kép a Felhasználók mappába kerül, a Törölt felhasználók almappába. Ha nem ezt a lehetőséget választja, akkor a felhasználó otthoni mappája ott marad, ahol a Felhasználók mappában található. Kattintson a "Felhasználó törlése" gombra.

4

Kattintson a "Zár" ikonra, hogy megakadályozza, hogy bárki adminisztrátori engedély nélkül módosítsa a beállításokat.