Hogyan lehet törölni egy tárolt jelszót a Safariban

A Safari böngésző OS X és iOS rendszeren tárolja a felhasználóneveket és jelszavakat az eszköz memóriájában, hogy megkönnyítse a bejelentkezést a különböző online fiókokba. Tárolt jelszó törléséhez a Mac Safari programból válassza ki a Beállítások menüből. Jelszó törléséhez az iOS-ről törölje az Automatikus kitöltés adatait a Beállítások menüből.

A Safari jelszavak kezelése az OS X rendszerben

Amikor először jelentkezik be egy webhelyre a Mac Safari alkalmazásában, a rendszer kéri, hogy mentse a bejelentkezési adatokat a jövőbeli munkamenetekhez. Ezeket a felhasználói hitelesítő adatokat minden webhely külön tárolja a Safari Beállítások Jelszavak lapján. Jelszó törléséhez nyissa meg a Beállítások ablakot, válassza a „Jelszavak” fület, válassza ki a jelszót, és kattintson az „Eltávolítás” gombra. Alternatív megoldásként az „Összes eltávolítása” gombra kattintva távolítsa el az összes jelszót. A bejelentkezési adatait azonnal törli, és amikor legközelebb bejelentkezik egy webhelyre, a rendszer kéri a jelszó újbóli mentését. Ha nem akarja tárolni a jelszót, kérésre utasítsa el a mentést.

Automatikus kitöltési adatok törlése iOS rendszeren

IOS-eszközökön a jelszó információkat központilag a Beállítások menüben tárolja az alkalmazás beállításai helyett. A Safari jelszavak megtekintéséhez, szerkesztéséhez és törléséhez nyissa meg a Beállításokat, koppintson a „Safari” elemre, és válassza az „Automatikus kitöltés és jelszavak” lehetőséget. Koppintson a „Mentett jelszavak” és a „Szerkesztés” elemre, majd válassza ki azt a weboldalt, amelyről törölni szeretné a bejelentkezési adatait. A felhasználói hitelesítő adatok azonnal törlődnek, és a rendszer kéri, hogy a következő bejelentkezéskor újra tárolja azokat.