30-jaars schatkistrendement daalt tot ooit laagste punt van 1,89% te midden van angst voor coronavirus

Ivanka Trump

Hoofdpunten

Ivanka Trump vertelde CNBC dat de Amerikaanse economie onder haar vader heeft bijgedragen aan ongekend succes voor vrouwen in de beroepsbevolking.
"Vrouwen bloeien als nooit tevoren," zei de senior adviseur van het Witte Huis.
Ze wees op een sterk werkgelegenheidsaantal, evenals inspanningen op het gebied van kinderopvang en betaald gezinsverlof.

Ivanka Trump vertelde woensdag aan CNBC dat de Amerikaanse economie onder leiding van haar vader heeft bijgedragen aan ongekend succes voor vrouwen in de beroepsbevolking.

“Vrouwen bloeien als nooit tevoren,” zei de senior adviseur van het Witte Huis in een interview over “Closing Bell.”

Ivanka Trump, die voorafgaand aan een evenement ter gelegenheid van het eenjarig jubileum van Women’s Global Development and Prosperity Initiative met CNBC sprak, zei dat er voldoende bewijs is van dat succes onder president Donald Trump.

Ze zei dat de werkloosheid onder vrouwen het laagste is in 75 jaar. In september bedroeg de werkloosheid onder vrouwen 3,4% en bereikte het laagste cijfer sinds september 1953.

Het tarief is sindsdien in de buurt gebleven, met een registratie van 3,5% in januari. Het was 4,7% in januari 2017, de maand waarin haar vader werd ingehuldigd.

Ivanka Trump merkte ook op dat vrouwen voor de tweede keer in de Amerikaanse geschiedenis meer werknemers dan mannen voor hun rekening namen, verwijzend naar cijfers van het ministerie van arbeid die in januari zijn vrijgegeven. Uit die cijfers bleek dat vrouwen in december 50,04% van de banen hadden.

En in 2019, zei ze, ging 72% van de nieuwe banen naar vrouwen.

Deze successen vloeien voort uit “het feit dat we beleid hebben ondersteund dat niet alleen de groei creëert, maar ook dat soort economische kansen mogelijk maakt”, zei ze.

Een manier waarop de administratie dit heeft gedaan, is door te erkennen dat ‘de complexiteit van een vrouw zijn door hoogwaardige kinderopvang te ondersteunen voor ouders die werken en het zich niet kunnen veroorloven’, voegde ze eraan toe. “Dat is een onmiskenbare werkgerelateerde uitgave.”

Ze vestigde de aandacht op de ‘grootste uitbreiding ooit’ van de Block Grant voor kinderopvang en ontwikkeling, een verhoging van $ 2,37 miljard die het Congres in 2018 heeft goedgekeurd.

En meer recent tekende president Trump in december een wet die 2,1 miljoen niet-militaire federale werknemers 12 weken betaald verlof gaf.

“We hebben de bal meer verplaatst met betaald gezinsverlof dan in de 25 jaar sinds FMLA werd aangenomen,” zei ze, verwijzend naar de Family and Medical Leave Act van 1993.

“Dus vrouwen bloeien in de Trump-economie,” zei ze. “En onze staat van dienst … van succes ondersteunt dat.”

Ze duwde terug op de suggestie dat de regering Trump geen steun gaf aan vrouwen.

Critici wijzen op de sterke anti-abortushouding van de regering, evenals op de geschiedenis van de president van het maken van vernederende opmerkingen over het uiterlijk van vrouwen.

Ze belichten ook de uitgelekte ‘Access Hollywood’-tape uit 2005, waarin haar vader opschept over het grijpen van de geslachtsdelen van vrouwen, en de talloze beschuldigingen van seksueel geweld tegen hem. De president ontkent die aantijgingen.

Woensdag kondigde Ivanka Trump aan dat Sens. Lindsey Graham, R-S.C., en Jeanne Shaheen, D-N.H., Bezig zijn haar Women’s Global Development and Prosperity Initiative te codificeren.

Graham probeert wetgeving aan te nemen die economische empowerment van vrouwen tot een officieel doel van het Amerikaanse buitenlands beleid zou maken.

In de 12 maanden sinds het initiatief van start is gegaan, hebben naar schatting 12 miljoen vrouwen in de ontwikkelingslanden getroffen door financiering en andere partnerschappen, zei Ivanka Trump.

Het doel is om tegen 2025 50 miljoen vrouwen te bereiken.

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *