Link hozzáadása a Photoshop alkalmazásban

Az Adobe Photoshop egy robusztus képalkotó és szerkesztő program, amely számos üzleti alkalmazásban hasznos. Sok más grafikus funkció mellett a Photoshop lehetővé teszi az interneten használt képek manipulálását. Linkek hozzáadása a Photoshop alkalmazásban kattinthatóvá teszi a képet egy webhelyen. Beállíthatjuk, hogy a hivatkozások ugyanabban a webböngészőben, egy új böngészőben vagy a böngészőben egy új lapon nyíljanak meg.

1

Nyissa meg az Adobe Photoshop alkalmazást, és válassza ki azt a képet, amelyhez linket szeretne adni.

2

Szeletelje a képet az eszköztár Szelet eszközével. Ez kiválasztja a kép azon területét, amelyet linkké szeretne alakítani. Kiválaszthatja a teljes képet vagy annak egyes részeit. A Szelet eszköz használatához tartsa lenyomva az egér gombját, miközben áthúzza a kívánt területet.

3

Válassza ki az összekapcsolni kívánt szeletet az eszköztár Szeletválasztó eszközével. Kattintson duplán a szeletre a Szelet opciók mező megnyitásához.

4

Írja be a szelet nevét a teljes webhelycímmel együtt, ahová linkelni kíván. Ne felejtse el hozzáadni a "//" szót a kívánt webcím elé az URL szövegmezőbe.

5.

Írja be a célt a "Cél" szövegmezőbe. Ez megmondja a böngészőnek, hogyan nyissa meg a linket. Például a "_blank" új webböngészőt nyit meg, amikor a felhasználó rákattint a linkre. Ha elkészült, kattintson az "OK" gombra.

6.

Mentse a fájlt, és optimalizálja az internetre. Ehhez kattintson a "Fájl", majd a "Mentés webre" gombra. Válassza ki a képoptimalizálási beállításokat, amelyeket alkalmazni szeretne a fájlra. A leggyakoribb lehetőségek a fájl JPEG, GIF vagy PNG képfájlként történő mentése. A legtöbb alkalmazás esetében a JPEG univerzális választás lesz. Megjelenik a "JPEG Options" mező, amely lehetővé teszi a fájl méretének és a minőségi szint kiválasztását. A legtöbb felhasználáshoz az alapértelmezett beállításoknak elegendőnek kell lenniük. Kattintson az "OK" gombra.

7

Nevezze el a fájlt, és válassza a fájltípust ".html" néven a "Mentés típusként" menüben. Győződjön meg arról, hogy az "Összes szelet" opció be van kapcsolva, és kattintson a "Mentés" gombra.